Etiket Arşivi: memleket

Kas 27

“GAFLET, DALALET, HIYANET”  BAĞIŞLANABİLİR Mİ?

“GAFLET, DALALET, HIYANET”  BAĞIŞLANABİLİR Mİ? Türk milliyetçilerinin ve ülkücülerin hareket noktası Türklüktür. Türk’ü sevmek, Türk’ü korumak, Türk’ü yükseltmek. Türk’ü, Türklüğü, Türk kavramını yok etmeye çalışanlara karşı en sert mücadele de Türkçülerden ve ülkücülerden gelir. Aşağıda 2002 sonrasının yani AKP iktidarının genel bir görünüşünü vermeye çalışacağım. Ergenekon, Balyoz vb. harekâtlar AKP iktidarı zamanında oldu. Hem Ergenekon …

Devamını oku »

May 10

PALAVRANIN SINIRI YOK

PALAVRANIN SINIRI YOK Üç aday, parti merkezinde oturmuş, sohbet ediyorlarmış. Laf genel başkandan açılmış, biri atılmış:“Beyefendi beni çok sever, her öğle yemeğinde beraber oluruz, memleket sorunlarını tartışırız!”Palavranın sınırı var mı?İkincisi, genel başkanla yakınlığını anlatmış:“Her gün beni odasına çağırır, memleket ve parti meselelerini konuşuruz, telefon çalınca sekretere ‘meşgulüm, sonra arasınlar’ der!”Dedik ya, palavranın sınırı yok!Üçüncü öyle …

Devamını oku »

Eyl 25

ALTIN SÖZLER

ALTIN SÖZLER * “Kişinin kıymeti yaptığı iişin kalitesinden belli olur.” İbni Haldun * “Karaya ayak basmayan bir ülke, savaşı kazanamaz.” Osman Pamukoğlu * “Denizlere sahip olan bir ülkenin, başka hiç bir şeye ihtiyacı yoktur.” Napolyon Bonapart * “Asıl olan, iç cephedir. Bu cephe bütün memleketin, bütün milletin meydana getirdiği cephedir. Dış cephe, doğrudan doğruya ordunun …

Devamını oku »

Mar 10

ÖMER SEYFETTİN

ÖMER SEYFETTİN – Öncelikle bir yazardır. 11 Mart 1884’te doğmuş ve 6 Mart 1920’de vefat etmiş bir yazardır. Türkçenin bugünkü biçimini almasını sağlayan Yeni Lisan Hareketinin öncülerinden ve bu Türkçenin kullanıldığı, Türk insanının tarihsel değerleriyle, insanî hasletleriyle anlatıldığı milli edebiyatın kurucularındandır. Bu edebiyat hareketi uyandırdığı ruh iklimiyle Türk insanının kendini bularak dirilmesini sağlamış, millî varlığı …

Devamını oku »

Oca 04

“YERLİ VE MİLLΔYMİŞ!!!

“YERLİ VE MİLLΔYMİŞ!!! AKP iktidara geldiğinden bu yana “yerli ve milli” sözcükleri ağızlarda sakız oldu!.. “Yerli ve milli” propagandası almış başını gidiyor… Bilmeyen de sanacak ki, Türkiye kendi ayakları üzerinde, kendi öz kaynakları ve kendi mühendisleri ile çığır açıyor!!! Oysa “yerli ve milli” sözcüklerini ağzından düşürmeyenlerin iktidarında, satılmadık “yerli ve milli” kuruluş kalmadı: – Türkiye’de …

Devamını oku »

Eki 28

Atatürk ve Eğitim Sistemi

Atatürk ve Eğitim Sistemi Yıl 1921. Kurtuluş mücadelemizde Sakarya Cephesi’nde hayli zor koşullarda savaş devam ediyor. Atatürk bu şartlar altında dahi bir süreliğine cepheden dönerek Maarif Komitesi’ni yani Milli Eğitim Komitesi’ni topluyor. Tevhid-i Tedrisat Yasası‘yla dini eğitim kurumları ile çağdaş eğitim kurumları arasındaki ikiliğe son vererek, dine saygılı fakat laik görüşe dayalı, toplumsal bütünlüğü amaçlayan …

Devamını oku »

Ara 30

SEBEP OLANLARIN BOYU DEVRİLSİN!

SEBEP OLANLARIN BOYU DEVRİLSİN! www.kenansahbaz.com Nerede irade, nerede ilke? Koskoca memleket döndü bir sirke Kana, gözyaşına boğuldu ülke Bütün hainlerin soyu devrilsin! Sebep olanların boyu devrilsin!   Hak, hukuk, adalet iç, edildi iç!  Dün kucak açtınız, görmediniz hiç Hepsi de çakaldır hepsi de bir p.ç Bütün hainlerin soyu devrilsin! Sebep olanların boyu devrilsin!   Türk’ün …

Devamını oku »

Eki 05

Gafam şişifti

                  Gafam şişifti                                                                                         …

Devamını oku »

Kas 02

NE BİÇİM MEMLEKET?!…

                            NE BİÇİM MEMLEKET?!… Nasreddin Hoca bir kış günü gece yolculuğa çıkar, bir ülkeye gider. Birden etrafını köpekler sarınca, yerden bir taş alıp atmak ister. Ama her yer buz tuttuğundan bir taş alamaz. Sonra kendi kendine söylenir: -Ne biçim memleket!? Taşları bağlamışlar, …

Devamını oku »

Ağu 31

Son Osmanlı Padişahı…

Son Osmanlı Padişahı…   Başta Padişah olduğu halde Osmanlı herkesten akıllı, tedbirli zanneden de en doğru fikrin kendi fikirleri, en mükemmel tedbirin kendi tedbirleri olduğunu sanıyorlardı. Onları bu yola sevk eden  güdü de, milleti yakınen tanımamış olmaları, etraflı bir görüş ve anlayıştan mahrum, dünya siyasetine ait doğru haberlerden habersiz olmalarıdır. “Herkesin maksadı bir amma sözleri …

Devamını oku »

Eski yazılar «