Etiket Arşivi: milli

Eyl 17

İÇİMİZDEKİ SIRPLAR

İÇİMİZDEKİ SIRPLAR Kadın Voleybol takımımız Dünya şampiyonluğundan sonra Avrupa şampiyonluğunu da kazandı. Hepimizi bu eşsiz başarı ile gururlandırdı. Daha gurur verici olan şampiyonluktan sonra takımın prim konusunda takındığı tavırdır. Federasyon başkanı soruyor: Ne isterseniz isteyin bütün özel talepleriniz karşılanacak… Takım kaptanı Eda cevap veriyor: “Atatürk’ün sporcu kızları, ülkesi adına kazandıkları başarıyı pazarlık konusu yapmaz. Ne …

Devamını oku »

Tem 24

MİLLÎ DEVLETİ TASFİYE PROJESİ VE SAHİPLERİ!

MİLLÎ DEVLETİ TASFİYE PROJESİ VE SAHİPLERİ! Dönemin Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Emre Taner, 80’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla 2007 yılında bir mesaj yayınlamıştı. Taner mesajda, özetle şu görüşleri savunuyordu: “Bulunduğumuz dönem, gelecekte birçok ulus devlet ve milletin hızlı bir şekilde tarih maratonunu kaybetmeye başladığı süreci anlatacaktır. Bu devletler günümüz teknolojik devriminin ve küresel ekonominin rekabetine dayanamayıp ulusal egemenliklerini …

Devamını oku »

Nis 23

“EGEMENLİK MİLLETİNDİR!”

“EGEMENLİK MİLLETİNDİR!” 23 Nisan Bayramı, Türkiye Cumhuriyetini kuran insanların ilk bayramıdır! Kimdir bu insanlar, nasıl bir eğitimden gelmektedirler?        Bunlar; “Varlığını sürdürebilmek için, bazı son dönem Osmanlı Padişah ve devlet adamlarının, Askeri, İdari, Eğitim ve sosyal yaşamla ilgi kararları ve uygulamaları sonucu, o yüzyılın ileri ülkelerindeki gibi aydın ve Türk olma duygularıyla yetiştirilen” son gençler kuşağıdır. Onları yetiştiren okullar, Padişah …

Devamını oku »

Mar 17

ATATÜRK MİLLÎ BÜTÜNLÜĞÜ NASIL SAĞLADI?

ATATÜRK MİLLÎ BÜTÜNLÜĞÜ NASIL SAĞLADI? Hasan Hüsnü (Açanal) Efendi, Urfa’da doğmuştu. Ulemadan Müftüzade Abdurrahim Efendi’nin oğluydu. Medresede din dersleri almıştı. Ayrıca Tarih, Coğrafya, Fizik ve Matematik gibi dersler de okumuştu.16 Temmuz 1911 yılında Urfa müftüsü oldu. Milli Mücadele’nin başlamasıyla, milli harekât yanında yer aldı. Bu konuda vaaz ve konuşmalarıyla halkı aydınlatıyordu. 30 Ekim 1919’da Urfa’nın …

Devamını oku »

Oca 21

EMEKLİ KURMAY ALBAY GÜRAY BELHAN

EMEKLİ KURMAY ALBAY GÜRAY BELHAN Emekli kurmay albayın Güray Belhan’ın yazdığı  “Önüm, Arkam, Sağım, Solum Tarikat…” adlı kitabının kapağında, “FETÖ’cü askerî savcının yok edemediği, yeni nesil tarikatçıların tasfiye ettiği vatansever Atatürkçü kurmay albayın hikâyesi” ifadesi yer almaktadır…                                                                                                                            Belhan’ın kurmaylık mezuniyet projesi, “Suriyeli mülteci sorununun Türkiye’nin millî güç unsurlarından nüfus gücü ile psiko-sosyal ve kültürel gücüne etkileri ve muhtemel çözüm …

Devamını oku »

Eki 29

ATATÜRK’ÜN TBMM’DE İÇTİĞİ AND

ATATÜRK’ÜN TBMM’DE  İÇTİĞİ AND Milletvekillerine şöyle seslendi; “İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla Milli Meclise davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini eline alır, fişeklerini …

Devamını oku »

Tem 27

BU NASIL YERLİLİK, BU NASIL MİLLÎLİK?

BU NASIL YERLİLİK, BU NASIL MİLLÎLİK? Bu güzelim ülkeye temiz bir yönetim lazımdır. Muhafazakâr söz cambazlarından bıktık. Bu ülkeye, samimi vatansever, milliyetçi, ülkesini ve milletini lâfta değil, yaptığı işle seven ve bunu başarısıyla ortaya koyan iş cambazları lazım. Bunun için de en başta da hepimize yeniden güveni hissettirecek hukuk düzeni gerekli. Tek başına sistem veya düzen iş görmüyor. Nihayetinde onu insan …

Devamını oku »

May 05

“APTAL PUMA SENDROMU”

“APTAL PUMA SENDROMU” Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Suriyeli sığınmacılar tartışmasının ekonomi gündemini gizlemek için öne çıkarıldığını söyledi. Ülke ve siyaset olarak “Aptal Puma Sendromu” yaşandığını belirten Baş, “Bir avın peşinden koşuyoruz ama attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor” diye konuştu. odatv’nin haberinde belirtildiği gibi bir hedefe ya da amaca ulaşmak için harcanan maddi ve manevi kaynak, hedefe ulaşıldığında sağlayacağı …

Devamını oku »

Kas 11

ALTIN SÖZLER

ALTIN SÖZLER * “Kanını taşıyandan başkasına inanma!” M. Kemal Atatürk * “23 Nisan; Egemenliğin, Osmanoğulları Ailesi’nden Türk Milleti’ne geçişinin ilk adımıdır. Osmanlı değil, Türküz, Emevi Ümmeti değil, Türk Milleti’yiz.” Cemil Kılıç * “Arslanın vücudu yediği hayvanlardan oluşur.” Paul Valery                                                                                                           * “Ne mutlu TÜRK’üm diyene!” M. Kemal Atatürk * “Bu fikir, fertlerin kültür hayatına uygun …

Devamını oku »

Eyl 14

MİLLÎ EĞİTİM NE KADAR MİLLÎ?

MİLLÎ EĞİTİM NE KADAR MİLLÎ? Ülkemizin meselesi malum çok. Çözemediğimiz, meselelerin kaynağı olduğumuz için de azalmıyor, aksine çoğalıyor. Bu bahse 1938’den itibaren diye başlamak daha adil bir davranış olur. 1940’da Türk tarihini başından (milat öncesinden) günümüze kadar ele alan ders kitapları müfredattan çıkarıldı. Yunanca dili bütün okullara ders kitabı olarak kondu. Gelişmemizin “Grek” medeniyet dairesine …

Devamını oku »

Eski yazılar «