Etiket Arşivi: seçim

Eki 05

ALTIN SÖZLER

ALTIN SÖZLER * “İnsanlar kendilerinin hür olduğunu düşünürler, çünkü kendi seçimlerinin ve arzularının farkındadırlar. Ama kendilerini bunları seçmeye ve arzulamaya sevk eden sebeplerden bihaberdirler.” Spinoza * “Birçok insan düşündüğünü sanır, aslında yaptıkları sadece önyargılarını yeniden düzenlemektir”  William James * “Şunu iyi bil ki, işine geldiğinde, şeytan bile kutsal kitaptan örnekler verebilir.” Shakespeare * “Birtakım şeyhlerin, …

Devamını oku »

Eyl 15

ALTIN SÖZLER

ALTIN SÖZLER * “Ulu Tanrı! Namussuz bir tek Türk yaratacağına, yık dünyayı daha iyi!” Oğuz Kağan * “Ruh yaşlı doğar fakat gençleşir; hayatın komedisi bu. Vücut da genç doğar gitgide yaşlanır. Bu da hayatın trajedisi.” Oscar Wilde * “Bir ülkeye diktatörlüğü,  diktatörler değil ona boyun eğenler getirir.” Bülent Ecevit * “Sadece devletin konuşma hakkına sahip …

Devamını oku »

Ağu 30

MUHALEFETE

MUHALEFETE Muhalefet, muhalefeti bıraktı mı? Ne oluyor size? Milletin en az %48’i muhalifsiniz diye size oy verdi; şimdi seçmenlerinizi ortada bırakıverdiniz. Memlekette akıl almaz işler oluyor. Dolar gittikçe yükseliyor, pahalılık el yakıyor. Millet geçinemez durumda. Yoksul ve perişan. Ama muhalefette tık yok. Seçimlere kadar mıydı muhalefetiniz? Ekonomik konuları, enflasyonu herkes yazıyor, söylüyor. Sadece muhalefet susuyor. …

Devamını oku »

May 10

PALAVRANIN SINIRI YOK

PALAVRANIN SINIRI YOK Üç aday, parti merkezinde oturmuş, sohbet ediyorlarmış. Laf genel başkandan açılmış, biri atılmış:“Beyefendi beni çok sever, her öğle yemeğinde beraber oluruz, memleket sorunlarını tartışırız!”Palavranın sınırı var mı?İkincisi, genel başkanla yakınlığını anlatmış:“Her gün beni odasına çağırır, memleket ve parti meselelerini konuşuruz, telefon çalınca sekretere ‘meşgulüm, sonra arasınlar’ der!”Dedik ya, palavranın sınırı yok!Üçüncü öyle …

Devamını oku »

May 07

“ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇİYOR”

“ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇİYOR” Türkiye, Atatürk‘ün ölümünden hemen sonra, 1939 yılında İngiltere ile imzalanan anlaşmalar ile millî devlet, rayından kaymaya başladı. 1944’ten itibaren bu kayma hızlandı. 1950-60 arası, ekonomik, siyasi ve kültürel teslimiyetçiliğin yanında askerî teslimiyetçilik de başladı. 1960’ta ordudan büyük tasfiye yapıldı. 12 Eylül 1980 öncesi, Türkiye bu politikalar yüzünden istikrarsızlığa sürüklendi, 1980’den itibaren tam …

Devamını oku »

May 04

SEÇİME DOĞRU

SEÇİME DOĞRU 3 Haziran 2011 tarihli 643 sayılı KHK ile 3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun’a eklenen 21/A maddesiyle aynı görevi görecek bakan yardımcılığı ihdas edildi. O madde şöyle: “Bakan Yardımcıları Hükümetin görev süresiyle sınırlı olarak görev yapar; Hükümetin görevi sona erdiğinde, Bakan Yardımcılarının görevi de sona erer. Bakan Yardımcıları gerektiğinde Hükümetin …

Devamını oku »

Nis 07

SANDIKLAR AÇILDIKTAN SONRA KİM BİLİR KAÇ YUMURTA KIRILACAK?

SANDIKLAR AÇILDIKTAN SONRA KİM BİLİR KAÇ YUMURTA KIRILACAK? YOKSUL bir köy, seçim sabahı. Karı koca sandığa oylarını atmışlar, eve dönüyorlar… Kahvenin önünden geçerken adama bağırmışlar:“Gel ülen, bi çay iç!” Adam karısını eve yollayıp, kahveye takılmış. Akşamüzeri dönmüş, elinde bir yumurta, karısı sormuş:“Ne elindeki?”“Yumurta, görmüyon mu?”“Gördümde neyin nesi anlayamadım!”* * *ADAM başlamış anlatmağa:“Kahvede otururken biri geldi, …

Devamını oku »

Mar 15

ANAYASA’DA “BAŞKANLIK” DİYE BİR MADDE Mİ VAR?

ANAYASA’DA “BAŞKANLIK” DİYE BİR MADDE Mİ VAR? Saray’ın hiçbir surette görmek, okumak istemediği Prof. Dr. Kemal Gözler, daha 2017’de referandum oylanmadan önce yazdı: “Önerilen sistem, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş duyulmamış, bir ‘neverland hükûmet sistemi’dir. Böyle bir sistem tasarlamak utanılacak bir şey değildir. Ama bunu tasarlayanların halkın karşısına çıkıp açıkça ve dürüstçe, ‘bakın, oylayacağınız hükûmet sistemi, başkanlık …

Devamını oku »

Kas 18

FIKRA

FIKRA Seçimlerin konuşulduğu bir zamanda adam yolda giderken kıç üstü düşmüş, arkadan gelen bir adam koşup yetişmiş, düşen adamı kaldırmış… Ve senden bir ricam olacak diye söylemiş: Adam: -Buyur. Demiş -Bizim partiye oy verir misiniz? Adam kalçasını ovuştururken yüzünü buruşturarak: -Ben düşünce kıçımı yere vurdum, kafamı değil. Demiş

Kas 05

DEVLET KRİZİ

DEVLET KRİZİ   Demokrasilerde devlet toplumun mülkü olduğu için kutsaldır. Halk, Anayasa ve yasalar ile kurumsal devlet yapısını oluşturur. Bunun içindir ki; Devlet bir toplumun aklı ve hafızasıdır. Otokratik ve totaliter rejimler kurumsal devlet istemez. Bu tür rejimlerde iktidarda olanlar veya diktatör varlığını sürdürmek için devlet gücünü ve imkânlarını kullanır. Komünist sistemlerde devlet partinindir. Sovyetlerde, Stalin …

Devamını oku »

Eski yazılar «