Etiket Arşivi: çay

Şub 14

ÖRNEK EVLİLİK

ÖRNEK EVLİLİK Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde: – “Sen evleneli neredeyse bir sene oldu, ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar. “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder: – “Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın …

Devamını oku »

Şub 22

“ŞEKERE BOY ABDESTİ ALDIRACAKSINIZ”

“ŞEKERE BOY ABDESTİ ALDIRACAKSINIZ” Eskiden İran’da çay içilirken tatlandırıcı olarak üzüm veya hurma kullanılırmış. İngilizler, İran’a şeker satmayı denemişler ama üzüm ve hurma alışkanlığı yüzünden başarılı olamamışlar. Hemen İranlı mollalarla temasa geçip bu sıkıntıyı aşmaları için bir fetva ricasında bulunmuşlar. Karşılığında da kârın yüzde 10’unu teklif etmişler. Mollalar, “Allah’ın gözde nimetleri olan hurma ve üzümün …

Devamını oku »

Oca 29

“PUNÇ”

“PUNÇ” Geçen yüzyılın ortalarında, başkentin en Avrupai lokantası, Rus asıllı Baba Karpiç’in lokantasıymış. Siyasete atılmak için Ankara’ya gelmiş emekli bir diplomata, yemeğin sonunda Baba Karpiç “Punç” adlı bir içecek ikram etmiş. Punç; çay, şeker, tarçın, limon, ya “rom”, ya “konyak” gibi damıtılmış bir alkolle yapılıyor ve içkinin buharlaşan alkolü, çay bardağının üstünde alev, alev yakıldıktan …

Devamını oku »

Eyl 07

Benimki ince belli olsun

Benimki ince belli olsun Bakan Yaşar Topçu, Başbakan Süleyman Demirel .ile Azerbaycan’a giderler. Toplantıda çay servisi yapılacağı bildirilir. Bakan Topçu:“Benimki ince belli olsun” der. Servisi yapan şef,: “O dedikleriniz Azatlık Meydanında bulunur” deyince Topçu morarır. Ancak “İnce belli bardak demek istemiştim” der. Meğerse ince belli Azerbaycan’da anlamındaymış.

Kas 17

Sıkacan mı, yatacan mı?

Sıkacan mı, yatacan mı? www.kenansahbaz.com Adamın biri Züğürt Ağa gibi batıp “taşı toprağı altın” diyerek İstanbul’a göçer. Cebinde kalan son parayla bir sandık limon alır. Çarşamba pazarına çıkan yokuşa oturur başlar bağırmaya; “Çaya çorbaya, sulu bunlar” yanına gelenler limonu yoklayıp uzaklaşır. Sıcak bir gündür. Hem acıkmış hem susamıştır. İçinden duaya başlar, “bari bir tane satsam …

Devamını oku »

May 02

DİL (LİSAN)

                    DİL, (LİSAN) “Osmanlı Tarihi Koronoloji’nin ve “İzahlı İslâm Tarihi Kronoloji”nin yazarı İ. H. Danişmend, der ki: “Dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir devrinde uydurmacılık bizdeki akla sığmaz dereceyi bulmamıştır. Bütün uydurmacılarımızın eskiden ‘Lisâniyyat’ ve şimdi ‘Dilbilim’ denilen ‘Linguistique’ ilminden tamamiyle habersiz oldukları gerçektir. Çünkü bu ilim …

Devamını oku »