Etiket Arşivi: alim

Tem 31

ALTIN SÖZLER

ALTIN SÖZLER * “Meyve tatlı bile olsa, olmadıkça ona ham derler.” Hz. Mevlânâ * “İmkânsız sadece sersemlerin sözlüğünde bulunan bir kelimedir.” Napolyon * “Yalnız ciddi veya yalnız neşeli olan insan, yarım insandır” Leigh Hunt * “Ey düşmanım! Sen benim ifadem ve hızımsın! Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!”  N.F,Kısakürek * “Âlimin uykusu cahilin ibadetinden …

Devamını oku »

Eki 02

ALTIN SÖZLER

ALTIN SÖZLER * “Devletin dini adalettir.” Hz. Ali (ra) * “Kuşun uçmak için, balığın da yüzmek için doğduğu gibi, insan da çalışmak için doğar.” Hz Eyüp (as) * “Ahir zaman ümmetleri, dünya fani bilmezler; gidenleri görerek ondan ibret almazlar” Ahmet Yesevi * “Sen Türk olduğunu unutsan da, düşmanın asla unutmaz.” Ebulfez Elçibey * “Bir insanın …

Devamını oku »

Eyl 15

İRAN FIKRASI

İRAN FIKRASI İranlı bir genç yüksek tahsil için Paris’e gider.  O orada eğitimine devam ederken Humeyni rejimi gelir. Genç 5-6 yıl sonra ülkesine döner. Uçaktan inerek hava meydanına yakın bir büfeye gider ve sigara ister. Büfeci: -Beyim kaçak Amerikan sigaraları şimdi camilerde satılıyor, der. Genç şaşkın: -Ya sigara satışı camide olur mu? Camide hacı, hoca, …

Devamını oku »

Ağu 01

HÜLAGU HAN İLE GENÇ ALİM

         HÜLAGU HAN İLE GENÇ ALİM   Hülagu Han; (1201- 1265) Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu Cengiz Han’ın torunudur. 1256‘dan itibaren 9  yıl hükümdarlık yapmıştır. Tarihteki en acımasız hükümdarlardandır. Kafkaslar, orta ve doğu Anadolu, doğu Karadeniz bölgesi, İran, Irak, Filistin’e kadar Suriye topraklarına hâkim olup, İlhanlı Devletini kurmuştur. (1256 -1335) Budist dinine mensuptu. 1258’de, …

Devamını oku »

Ağu 20

ALIM VE ARIF ARASINDAKİ FARK!

ALIM VE ARIF ARASINDAKİ FARK! YA DA BAZI INSAN’LARDAKI MUHAKEME EKSIKLIĞI Ham insan, ilk akla geldiği gibi, fikri olgunluğa ulaşmamış eğitimsiz insan demek değildir..Ham’lık, eğitimli insanlar arasında da oldukça yaygındır.Bunların normal insalardan farkı, sorgulama mekanizmalarının  olmayışındandır..Doğru’yu yanlıştan ayırt  edemezler..Başkasının desteği olmadan kendi özgür iradeleri ile doğru bilgiyi öğrenmeleri mümkün değildir. Nakilci’dirler.Tabii oldukları yada Itimat ettikleri …

Devamını oku »

Eyl 15

FETVA KURULU

FETVA KURULU   Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Din İşleri Yüksek Kurulu” vatandaşların sorularına gerek web sayfasından gerekse “Alo 190” hattından “fetva” veriyordu. “Alimler ve Medreseler Birliği”de Diyanet İşleri Başkanlığına rakip olarak her konuda yönetilen sorulara “fetva” veriyor. Örnek vermek gerekirse, “Bankanın Alışverişlerde Tanıdığı Vade Farkı Faiz midir?” şeklindeki bir soruya da şöyle “fetva” verilmiş: “Bankanın “kredi” …

Devamını oku »

Eyl 12

“Balaton Gölü’nün Portakal Ağaçları”

“Balaton Gölü’nün Portakal Ağaçları”   Ünlü Fransız siyaset bilimcisi Prof. Maurice Duverger, 1980 yılında ‘Les Orangers du Lac Balaton’ isimli bir kitap yayınladı. Türkçesi ‘Balaton Gölü’nün Portakal Ağaçları’ydı… Kitabın adı, 1950’li yılların başlarında, Macaristan’ın hâlâ Stalinist bir yönetim altında bulunduğu yıllarda geçen gerçek bir olaydan esinlenmişti. Stalinci Komünist Parti yönetimi bir gün Balaton Gölü kenarına …

Devamını oku »

Eyl 28

TÜKÜRÜN!

TÜKÜRÜN!   Bunca haksızlık zulüm yakışır mı hiç dine? Yaşanılan her anda fırsat vermeyin kine Tükürün şu dünyanın adaletsiz haline İnsan gibi görünen mahlûklara tükürün!   Özünü bilmeyenin ta özüne tükürürün Sözünü bilmeyenin her sözüne tükürürün Tüm ikiyüzlülerin tüm yüzüne tükürün Tükürün, tükürün be, hem batmanla tükürün!   Âlim tek tek sorarak nerede fikir dedi? …

Devamını oku »

Eki 18

Baki’den Altın Sözler

Baki’den Altın Sözler    *Kurban oIduğum (sevgilim), şimdi beni eziyet kıIıcıyIa öldürme. Kurban Bayramı geIdiğinde bayrama kurban edersin. *GönüI derdini gamınIa gönIü kırık oIan biIir. Hasta hâIini yine hasta oIan biIir.  *SevgiIiyi görmediğimiz vakit cihan gözümüze görünmez oIur. Eğer âyîne-i âIem-nümâ (varIığın aynası) diye bir şey var ise, zannımca o sevgiIinin güzeIIiğinin aynasından ibaret imiş.) …

Devamını oku »

Mar 25

“Beni de döver”

“Beni de döver” Öğretmene, âlime itibar bizim milli geleneğimizdir ve iftiharımızdır. Karahanlı, Selçuklu ve Osmanlı asırları bu güzel geleneğin taçlanmış örnekleriyle milli tarihe mal olmuştur. Fevkalade zeki ama yaramaz bir çocuk olan Çelebi Mehmet dersleri ihmal edince kendisinin hocası Molla Gürani sopasını kaldırır; “Bir daha ödevini yapmaz, defterin boş gelirsen seni bu sopayla döverim” der. …

Devamını oku »

Eski yazılar «