Etiket Arşivi: devrim

Mar 30

TEOKRASİ RİSKİ

TEOKRASİ RİSKİ Teokrasi, dine dayalı yönetim biçimidir. Devlet işlerinin dini temellere dayandırıldığı bir sistemdir. Osmanlı’da teokrasi vardı. Türkiye’de teokrasiye karşı direnç var. Nedeni Türkiye’nin 200 yıldır Batı eksenli olması ve Batı laikliğini, Batı yaşam tarzını görmüş olmasıdır. Ama bazı rahatsız edici olaylar da yaşanıyor. Söz gelimi; Mahir Ünal, Meclis’te AKP adına hareket eden AKP grup …

Devamını oku »

Mar 29

ALTIN SÖZLER

ALTIN SÖZLER * “Fikirler ve devrimler sanatla yayılır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk * “Savaşın başında yaptığınız hata, savaşın sonuna kadar peşinizi bırakmaz” İsmet Paşa (İnönü) * “Elinde silahı olan, yüzü sana dönük düşman yenilmiş düşman değildir!” Fevzi Paşa (Çakmak) * “Aynı şeyleri tekrar yaşayıp da sonuçlarına şaşmak aşırı saflık işaretidir.” Einstein:  * “Kendini önemsemek insanı ağırlaştırır, hantal ve mağrur …

Devamını oku »

Eki 20

BATININ İSLAM SEVGİSİ (!)

BATININ İSLAM SEVGİSİ (!) “İslam üzerine en fazla mesai sarf eden ve eser üretenlerin hem Hıristiyan hem de Batılı düşünür olması rastlantı olamaz. Onların yaptıkları çalışmalardan bazıları şunlardır: “İnancın Sonu” (Sam Harris), “İslamsız Dünya“, “Siyasal İslam’ın İflası” (Graham E. Fuller) “Siyasal İslam’ın Geleceği”, “Küreselleşen İslam” (Olıver Roy), “Önlenemez Devrim; Modernizm İslam Coğrafyasını Nasıl Değiştiriyor?” (Emmanuel …

Devamını oku »

Kas 18

Türk Milliyetçiliği

Türk Milliyetçiliği Milliyetçi Hareket Partisi, resmî söylem ve program olarak Türk Milliyetçiliğini savunur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Türk Milliyetçileri tarafından Türk devleti olarak kurulmuştur. AKP ise her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyen; eski AKP milletvekili Şamil Tayyar‘ın da ifade ettiği gibi bir “karşı devrim partisi” ise Türk devrimini yıkmaya ve bunun yerine adı Türk …

Devamını oku »

Kas 10

YÜZYILIN DEHASI BUNLARI YAPTI, SİZ SATTINIZ…

YÜZYILIN DEHASI BUNLARI YAPTI SİZ SATTINIZ…   19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bakın hangi devrimlere imza attı: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Devrimleri: – Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması 23 Nisan 1920 – Büyük Taarruz 30 Ağustos 1922 – Cumhuriyetin ilanı 29 Ekim 1923 Siyasal Devrimleri – Saltanatın Kaldırılması (1 Kasım …

Devamını oku »

Eki 10

‘BİLMEK’ ÜZERİNE;

‘BİLMEK’ ÜZERİNE; “Orta Çağ Avrupası’nda her şeyin bilindiği kabul edilirdi. Siz bilmiyorsanız papaza sorardınız, o bilmiyorsa kardinale. O bilmiyorsa Papa mutlaka bilirdi. Papa da bilmiyorsa, o şey, bilinmesi gerekmeyecek kadar önemsiz demekti zaten! Bizim iş dünyasında da siyaset dünyasında da her şeyi bilenler hâlâ etkili konumdadırlar ve danışmaya pek ihtiyaçları yoktur…” Harari’nin “Bilim devrimi, insanların ‘bilmiyorum’ …

Devamını oku »

Kas 10

Atatürk Türk Milleti için neler yapmıştır

Atatürk Türk Milleti için neler yapmıştır www.kenansahbaz.com Pek çok cephede savaşan ve üstün başarılar zaferler kazanan Mustafa Kemal Atatürk yalnız Türk Milleti için değil, dünya milletleri için de nadir rastlanılan milli bir kahraman, eşsiz bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’yi “Çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak” amacıyla bir dizi devrim yapmıştır. Atatürk’ün yaptığı devrimleri şöyle özetleyebiliriz: 1. …

Devamını oku »

Nis 02

Altın Sözler

● Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına …

Devamını oku »