«

»

Kas 27

Cumhuriyet Savcıları göreve

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avukat Akyüz: BDP liderinin “Postacı AKP’dir” sözü ihbar kabul edilmeli
Hukukun Egemenliği Derneği Başkanı Avukat Erdem Akyüz, bebek katilinin avukatlarının yakalanışı sırasında BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Kandil’e İmralı’dan haber taşıyanın iktidar olduğunu söylemesinin ciddi bir suçlama olduğunu ifade etti.

 

“Görüşmeler baştan beri hukuksuz”
Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin ayrıntılarının basına yansıması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Hukukun Egemenliği Derneği Başkanı Avukat Erdem Akyüz, bölücübaşı Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin başlı başına hukuksuzluk olduğunu söyledi. Akyüz ayrıca Demirtaş’ın TBMM kürsüsünden yaptığı açıklamaların dikkate alınması gerektiğini de belirterek, konuyla ilgili olarak sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. Akyüz, “Başından beri Türk hukuk sisteminde olmayan bir yöntem söz konusu. Öcalan, sanık pozisyonunda bir isim değil. Hükümlü pozisyonunda bir kişi. Dolayısıyla avukatlarıyla görüşemez. ABD’de benzer bir davada sanık durumundaki bir kişiyle görüşen avukat, ayrıntıları basına yansıttığı gerekçesiyle 12 yıl üst sınırı olan bir ceza aldı. Dolayısıyla hukuk devleti olarak nitelendirdiğimiz batılı devletlerde bu konularda hiçbir imtiyaz tanınmazken Türkiye’nin tanıması zaten büyük tartışmaları beraberinde getirir” şeklinde konuştu.

 

Gerekenler yapılmalı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın görüşmeleri kendilerinin yapmadığını, AKP iktidarının yaptığını söylemesinin suçu ihbar anlamına geleceğini de dile getiren Akyüz şunları söyledi: “İktidar partisinin ismi geçtiği halde bir işlem yapılmıyorsa ortada çelişki var demektir. Bu konuda hukukun gerekleri yerine getirilmelidir.”

 

Yeniçağ Gazetesi’nden