Etiket Arşivi: İtalya

Ara 14

MİSYONER BÜYÜKELÇİ

MİSYONER BÜYÜKELÇİ   Jeff Flake‘in hayat hikâyesinde “1980’lerin başında, Güney Afrika’daki İsa Mesih’in Son Zaman Azizler Kilisesi için misyoner oldu.” deniliyor. Zaten büyükbabası gibi kendisi de Mormon tarikatı üyesi. Flake, İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin bölgesinde yerleşim birimlerini kurmasına karşı çıkan devletlere yaptırım uygulanmasını isteyen bir senatördü. Böyle bir adamın Ankara’ya büyükelçi olarak önerilmesi, Amerika’nın Türkiye projesinin gereği …

Devamını oku »

Eki 27

YUNANİSTAN EGE’DE SAVAŞ POZİSYONUNA GEÇTİ

YUNANİSTAN EGE’DE SAVAŞ POZİSYONUNA GEÇTİ Uluslararası anlaşmalara göre, kapı gibi belgeli 18 Türk adası ve 1 kayalığını Yunan işgal etmiş… Adalarımızda askeri tatbikatlar yapıyorlar… Meydan okuyorlar, Türkiye’ye en ağır hakaretleri savuruyorlar… Üstelik, gayri askeri statüdeki adalarda her türlü ağır askeri teçhizatlaşmayı gerçekleştiriyorlar… Lozan’ı delik deşik ediyorlar… Birileri, Türkiye’de tüm bu olup bitenleri sessiz sedasız seyrediyor… …

Devamını oku »

Eki 18

Alamancı ailenin başına gelenler

Alamancı ailenin başına gelenler Adamcağız PTT emeklisi. Üç oğlu vardı. İkisi Almanya’da çalışıyordu. İçlerinden en büyük olan evlat babasını yasa dışı yollarla çalıştığı şehre götürdü. Baba bir süre sonra vefat etmez mi? İki gurbetçi evlat kara kara düşünmeye başladılar: “Cenazeyi Türkiye’ye nasıl götüreceğiz?” Sonunda formül bulundu. Arabanın üzerine bagaj demirleri monte ettiler. Babalarını büyük bir halıya …

Devamını oku »

Tem 26

“Bisiklete üç kişi bineysunuz!..”

“Bisiklete üç kişi bineysunuz!..” Temel İtalya’da trafik polisi olarak görev yapmaktadır. Bisikleti ile  yol trafiğini ihlal eden bir papazı durdurur: – “Papaz bisikleti durdurur misun, sana ceza yazacağum.” der- “Ceza mı? Der papaz. Sayın memur bana ceza yazamazsınki.” Der Temel – “Haçan niçin yazamayrum ki?der” Papaz gülerek cevap verir: – “Benim sağ kolumda İsa var, …

Devamını oku »

Ara 29

1916 “Sykes- Pikot Taksim Projesi”

1916 “Sykes- Pikot Taksim Projesi”   1916’da “İtilaflar” zümresinde harbe giren italya, müttefiklerinden aynı sene “Antalya ve çevresinnin kendisine verilmesini “ istedi. Antalya ve çevresini İtalya’ya veren ingiltere ile Fransa, gizlice Anadolu’yu  da kendi aralarında taksim ettiler. Daha sonra, Sevr ile Anadulu’ya verilen şeklin, Osmanlı İmparatorluğu’ndan  ayrılacal olan Arabistan’a verilecek şeklin taslağını teşkil eden ve …

Devamını oku »

Eki 24

AVRUPA BİRİNCİSİ, DÜNYA BEŞİNCİSİYİZ!

                          AVRUPA BİRİNCİSİ, DÜNYA BEŞİNCİSİYİZ!   Dünya Bankası verilerine göre, Türkiye gelir eşitsizliğinde Avrupa birincisi, dünya beşincisi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, gelir eşitsizlik göstergesi olarak bilinen gini katsayısını 0,38 olarak açıkladı. Avrupa ortalamasının 8 puan üstünde  olan Türkiye, bu verilerle  Avrupa’nın en eşitsiz ülkesi …

Devamını oku »

Eyl 22

“EŞEK HERİFLİK” (1)

“EŞEK HERİFLİK” (1) Yıl 1798… Fransa, Direktuar Hükümeti tarafından yönetilmekte. Bu hükümette, aykırı fikirleriyle etkin olan bir general vardır: Napolyon Bonapart! Bu general Fransa’ya hizmet heyecanıyla doludur. Asker oluşu ve ’sıcak savaşın’o devir anlayışında öncelikli hizmet yöntemi olarak bilinmesi, Napolyon’un hizmet anlayışını belirlemektedir. Gerçi Napolyon savaş dışında da, ülkesine hizmet arayışlarında bulunur. İngiltere’ye karşı Fransa’nın …

Devamını oku »

Eyl 09

Sevr Muahedesi (2)

Sevr Muahedesi (2) Sadrazam (Damat) Ferit Paşa Tevfik Paşa’nın fikir ve görüşlerine önem vermedi. Onu murahhas heyeti başkanlığından aldı. Murahhas Heyeti Reisliğini kendi üzerine aldı. Paris’e gitti. 10 Ağustos 1920’de esasları San Remo’da  hazırlanan “Sevr Muahedesi”ni imzaladı. Kendisinden balka heyette, Maarif Nazırı (=Bakanı) Hadi Paşa, Şura’yı Devlet Resi şair ve filozof Rıza Tevfik, Bern Elçisi …

Devamını oku »

Ağu 27

Damat Ferit (3)

                              Damat Ferit (3)   İdare mekanizmasının başında bulunan Sadrazam Damat Ferit Paşa cidden yanlış yolda yürüyordu. Düşmanlar arasındaki itilaf, kendi zamanında da devam ediyor, bizzat kendisine söylenip duruluyordu. “İtalya mümessili geldi. Devlet-i Aliye hakkında iyi niyetlerini belirtti. İtalya bir Akdeniz …

Devamını oku »

Nis 25

Drau Katliamı’nı Biliyor musunuz? (28 Mayıs 1945)

                              Kuzey Kafkasya halklarının İkinci Dünya Savaşı sırasında maruz kaldığı katliamlar Rusya toprakları ile sınırlı kalmamış, Avrupa’ya kadar uzanmıştı. 1944 yılının sonlarına doğru Rus saldırılarından kurtulmak için Avrupa ülkelerine kaçan çoğunluğu kadın, çocuk ve ihtiyarlardan oluşan çok sayıda Kuzey Kafkasyalı, önce …

Devamını oku »