Etiket Arşivi: Tıp

Nis 15

PROF. DR. YUSUF HALAÇOĞLU’NDAN GÜZEL BİR ANALİZ;

PROF. DR. YUSUF HALAÇOĞLU’NDAN GÜZEL BİR ANALİZ;   EĞER; TIP okursan karşına insan DNA’sının şempanze ile %98 aynı olduğu çıkar… BİYOLOJİ okursan karşına evrim çıkar… FİZİK okursan karşına BİG BANG çıkar… KİMYA okursan karşına elementlerin kaynaşmasıyla İLK CANLILARIN nasıl oluştuğu çıkar… TARİH okursan karşına dinlerin nasıl ortaya çıktığı çıkar… JEOLOJİ okursan karşına dünyanın 4,5 milyar …

Devamını oku »

Nis 07

ANDIMIZIN YAZARI REŞİT GALİP

ANDIMIZIN YAZARI REŞİT GALİP   Reşit Galip, Tıbbiyenin sembol isimlerinden birisidir. O bir doktordur. Ben de onun mezun olduğu Tıp Fakültesinden mezun oldum. Fakültenin o yıllardaki ismi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane idi. Ülkenin tek tıp fakültesi idi. 1933 Üniversite Reformundan sonra ismi İstanbul Tıp Fakültesi oldu. Birinci Dünya Harbi başlayınca 2 Ağustos 1914 tarihinde 1097 sayılı …

Devamını oku »

Ağu 15

“En kötü altı kâbusum”

“En kötü altı kâbusum” Washington Devlet Üniversitesi Biyokimya ve Temel Tıp Bilimleri Profesörü Martin L. Pall, 17 Aralık, 2019’da, elektromanyetik dalgaların insan vücuduna etkisi üzerinde bilimsel bir makale yayınlamıştı. Pall, “En kötü altı kâbusum” başlığı altında, şu uyarıları yapmıştı: 1-Hızlı ve geri döndürülemez bir çarpışma olursa, insan üremesi sıfıra yakın dereceye kadar düşebilir. 2-Kollektif beyin …

Devamını oku »

May 04

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK (2)

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK (2) * Sportif hareketlerin en dengelisi yavaş yürümektir,  * Özel olarak yüksek sesle okumak, başı ve baştaki organların hareketini sağlar. Onları ısıtır, temizler ve yeniden güçlendirir.  * Hızlı yürüyüş kalçaları, uylukları, bacakları ve ayakları hareket ettirir; bunları ısıtır ve güçlendirir. Sportif hareketlerin en dengelisi yavaş yürümektir.  ‘YEMEKTEN ÖNCE BİR MİKTAR SPOR …

Devamını oku »

May 02

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK (1)

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK (1) Batılı kaynakların “Hâkim-i Tıb”, diğer bir deyişle “Hekimlerin Piri ve Hükümdarı” olarak nitelendirdikleri İbni Sina’nın bin yıl önce kaleme aldığı Küçük Tıp Kanunu (El Kanun El-Sağir fi’t Tıbb) Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları tarafından Türkçe’ye kazandırıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, aynı zamanda Tıp Tarihi ve Etiği uzmanı Prof. Dr. Kadircan …

Devamını oku »

Eki 22

İşinizi dikkatli yapmazsanız b*ku yersiniz.

İşinizi dikkatli yapmazsanız b*ku yersiniz. Tıp fakültesinde ilk kez kadavra başına toplanan öğrenciler baya bi merak ve ilgiyle kadavrayı incelemektedirler… Profesör dersine başlar. Ve tıpta iki şey doktorlar için çok önemlidir der. İlki insan vücuduyla ilgili hiçbir şey sizin için iğrenç olmamalıdır… Örneğin; der hemen ardından parmağını cesedin kıçına sokar ve çıkartıp kendi ağzına götürür. …

Devamını oku »

Eki 07

Ülkemizdeki Yöntemler ve İnsanlar

Ülkemizdeki Yöntemler ve İnsanlar Bu bir yöntemdir: En iyisini ben bilirim. Kimseye danışmaya, kimseye sormaya gerek yok. Ben “ol” derim, olur. Ben söylerim, anında yapılır. Şu da bir yöntemdir: Yanılmak sadece benim hakkımdır. Ben istediğim konuda, istediğim zaman yanılırım. Ben gerekirse, Allah’tan ve milletimden af dilerim. Elbette milletim beni affeder. Bir yöntem daha vardır: Hiç …

Devamını oku »

Nis 05

“Cumhuriyetçi, Demokrat, Sayın Başkan”

“Cumhuriyetçi, Demokrat, Sayın Başkan” Tıp adamları toplantıda yapılan araştırmaları tartışmaktadırlar. Bütün bebekler aynı sayıda hücreden oluşurlar. Embriyodaki hücreler 9 ay boyunca gelişerek çeşitli organları oluştururlar. Sorun erkek bebeklerin oluşmasında çıkar.. Hücre sayısı aynı olduğuna göre, o önde sallanan alet nasıl oluşacak. Bilim adamları araştırma yapmışlar ve erkek üreme organını oluşturan hücrelerin nerden geldiğini bulmuşlar.. Beyinden.. …

Devamını oku »

Kas 29

Doktorluğun İncelikleri

‘DOKTORLUĞUN İNCELİKLERİ’