«

»

Şub 02

AKP’li isimlerin PKK ve Öcalan’la ilgili ifadesi-2

AKP’li isimlerin PKK ve Öcalan’la ilgili  ifadesi -2

www.kenansahbaz.com

http://www.gazete2023.com/erdogan-pkk-lilara-boyle-sahip-cikmis-video,1266.html

Cumhurbaşkanı RT Erdoğan, şunları söyledi:                                                                                                                                                               “Her zaman ifade ettiğimiz bir hususun altını çizerek tekrarlamak istiyorum, biz Çözüm Süreci’ni hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, terörü şımartma teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Biz ‘demokratik açılım’ derken düşüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler, demokrasiydi. Biz ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ derken milletçe bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik ve Çözüm Süreci’yle de bu süreci taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki Çözüm Süreci’ni falan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse şu anda bu buzdolabındadır çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci silahın vesayetinden kurtularak sorunları siyasetin meşru araçları yoluyla çözmek isteyenlere fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Maalesef hem terör örgütü hem de onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı değerlendiremedi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çözüm Süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci’ni bunlar adeta Güneydoğu’da, kısmen Doğu’da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar” dedi. Bu arada sabah saatlerinde cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Erdoğan, “askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Kaynak:1 http://www.hurriyet.com.tr/erdogandan-carpici-sozler-teror-orgutu-cozum-surecinde-silah-stokladi-30005171                          Kaynak:2 http://www.zamanfransa.com/article/akp-yanlisi-isimlerin-pkk-ve-ocalanla-ilgili-degisen-10-ifadesi-15579.html   

                                                                  

Devam edecek