«

»

Eyl 15

“Kürdistan’a evet” dediğinizin resmidir; Açılım devam ediyor! (2)

“Kürdistan’a evet”  dediğinizin resmidir; Açılım devam ediyor! (2)

Aralarında ideolojik bir uçurum ve tarihi bir rekabet her daim olmakla birlikte;

PKK, kanlı saldırılarını yapmak üzere Irak-Türkiye geçişine Barzani sayesinde kavuşmadı mı 1980’lerde? “Dayanışma protokolü” imzalanmadı mı iki terör örgütü arasında?

Velev ki yolları ayrıldı…

Bir dönem, Barzani’nin, Madeleine Albright gözetiminde Talabani’yle anlaştırıldığı gibi PKK’yla da yeniden anlaştırılmayacağının garantisi var mı?

Sonra hangi akla hizmet “tehdit kabul etmiyor” iktidar ve yağdanlıkları Barzani’yi?

Daha düne kadar, “ABD öncülüğündeki bir koalisyonun parçası olarak bile gelseler Kuzey Irak’ta Türk askeri varlığına itiraz edeceğini” söyleyen o değil miydi?

Washington Post‘a, “ABD’nin, Irak Kürdistanı’nı Türkiye’den korumasını” talep eden ilanlar bile vermedi mi? Akabinde de Bush, “Türk askeri Irak’a girerse karşısında Amerikan askerini bulur” diye Türkiye’yi tehdit etmedi mi?

PKK’lıları istediğimizdeki küstahlığını anımsayın:

Türkiye bizden PKK yetkililerini istiyor. Kürt yetkililerin yakalanması ve teslim edilmesi gerçekleşmeyecek bir rüyadır. Biz, değil bir Kürt’ü bir Kürt kedisini bile teslim edemeyiz.”

Barzani’nin “işgali” altındaki Türkmen şehri Musul’da, dört kere peşmerge kontrolünden geçip, üste üste iki pusuya düşürülen beş Özel Harekât polisimizin katili Barzani değil mi?

Ya binlerce Türkmen’in?

***

Hepsini geçin…

“Barzani Devleti”nin hedefini ilan ederken Türkiye’yi işaret etmemiş miydi Molla Mustafa Barzani?

Keza, oğlunun sahibi olduğu televizyon kanalında her gün yayınlanan haritada Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir bölümü de “Kürdistan”a dahil değil mi?

Anladınız mı şimdi Barzani’nin referandumu neden canhıraş desteklediğini; anladınız mı o “özerkleştirebilme yetkisi”nin nereden icap ettiğini?

 

Alıntı: Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU