«

»

Tem 26

“ALLAH İLE ALDATMAK” YA DA “ALLAH İLE ALDATILMAK!”

“ALLAH İLE ALDATMAK” YA DA “ALLAH İLE ALDATILMAK!”
www.kenansahbaz.com

İslam tarihinde bu gün yaşadığımız acılara benzer örnekler çok. Din adına olduğu iddia edilerek Halifelerin katledişi bile savunulmuş, çok kanlı günler yaşanmıştır. maalesef katleden de katledilen de bu gün duyduklarımız gibi “Allahuekber” diye tekbir getirmekte, “Lailahe illallah Muhammeden Resullullah” Şahadet ile ortalığı inletmişlerdi.
Hemen hemen bilmeyen yoktur. En kanlısı Kerbela’dır ve hala unutulmamıştır…

Hem Halife aynı zamanda hem de sahabe olmasına rağmen siyasi çıkar için dine, ameli işlerde kendi istediği şekilde yorumlar getirmiş, bununla da yetinmemiş halifelik gider korkusuyla katillerin komutanı katil oğlu Yezid eliyle Hz. Peygamberin torunu Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i katlettirmiştir. İslam dünyasında bu vahşetin acısı şu anda bile her Müslümanın yüreğinde, vicdanında duyulmaktadır. İşte dinin siyasete alet edilmesinin acı faturası İslam dünyasının yüreğinde sonsuz bir yara olarak kanamaktadır…

Bu gün de İslam dünyası dinin siyasete alet edilişinin acısını yaşamaktadır. İslam dünyası kan gölüdür. Ama o acıyı yaşatanlar hala bildiklerinden vazgeçmemiş ve yine dini bir araç gibi kullanmaya devam etmektedirler.

Ülkemizde de bu umursamazlık ve sorumsuzluk duygusu had safhadadır. Bu yüzden kan akmıştır, akmaktadır.
Türkiye büyük bir tehlike atlatmıştır.
Sorumluluk duygusu yüreklerde vicdanlarda olmayınca istifa etmek gibi erdemli bir davranışı bile düşünemediler.
Allah bu milleti korusun, bu millete acısın… Allah bu millete acıdı ve korudu…
Bu acılar son bulmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum..
Saygılar selamlar…