«

»

Şub 13

Acı ve Altın Sözler

Acı ve Altın Sözler

www.kenansahbaz.com

Sözde “açılım”ın fikir babası CIA ajanı Henri Barkey, Türkiye için tehdit dolu açıklama yaptı. Barkey, “Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak ya da HDP Meclise giremeyecek ve şehirler havaya uçacak” dedi.

Ünlü Nazi Propaganda Bakanı Joseph Goebbels‘in Adolf Hitler‘e hitaben söylediği ‘Bana vicdansız bir medya temin et, sana bilinçsiz bir halk sunayım’ 

T.S. Eliot’un dediği gibi “Acı duyuyorsan canlısın, başkasının acısını duyuyorsan insansın” 

Bahtiyar Vahapzade’nin dediği gibi “İnsanlar yaşıyor ama insanlık ölmüş”

Meksika atasözünün ” Bizi gömmeye çalıştılar, bilmiyorlardı ki biz bir tohumduk”

 

Muhabir soruyor:

“Ana diliniz neydi?”

Aziz Sancar‘ın cevabı:

“Anne-babayla Arapça konuşurduk ama çocuklar kendi aramızda Türkçe konuşarak büyüdük.” (Tolga Tanış’ın röportajı, Hürriyet Kelebek, 10 Ekim 2015)

Muhabir ısrarla etnisite peşinde:

“Aile Arap kökenli mi?”

Aziz Sancar‘dan nefis bir cevap:

“ARAP DEMENİZİ İSTEMİYORUM. DİYELİM İSTANBULLU. MUTLAKA BULGARİSTAN, YUNANİSTAN BİR ŞEY VARDIR. DOĞUDAKİ İNSANIN DA KANINDA TÜRK’Ü DE VAR, KÜRT’Ü DE VAR; ARAP’I VAR, ERMENİ’Sİ VAR, YEZİDİ’Sİ VAR. KALKIP BUNLARI KONU YAPARSAK, NE KONUŞTUĞUMUZU UNUTURUZ. İNGİLTERE’DE KAÇ ETNİK GRUP VAR. ADAMA SORUYORSUNUZ, ‘İNGİLİZİM’ DİYOR. BURADA DA ‘AMERİKALIYIM’ DERSİN. İSTERSEN KÖKENİNİ SÖYLERSİN AMA AMERİKALI DEDİ Mİ, BİTTİ. BEN MARDİNLİYİM. ‘TÜRK’ÜM’ DİYORUM. “SEN KÜRT MÜSÜN, ARAP MISIN, YEZİDİ MİSİN…” YAZIK KARDEŞİM!”