«

»

Nis 02

Ata mezarları için Türkler ne yapardı?

13964_980x370

 

 

 

 

 

Ata mezarları için Türkler ne yapardı?

Milattan önce 512 yılında, Pers Kralı Darius, 700 bin kişilik ordusu ile İstanbul Boğazı’nı aşıp, Trakya ve Tuna’yı da geçtikten sonra, Karadeniz’in kuzeyine, İskitlerin bölgesine yürümüştü… İskitler, Türklerin ataları sayılır. İskit kağanı, Pers ordusunun büyüklüğünü öğrenince cephe savaşına girmeden, gerilla savaşı taktikleri kullandı ve tam bir yıpratma savaşı verdi. İskit ordusu, bir günlük mesafeyi korumak suretiyle geri çekilmekte, fakat Pers ordusu her geçen gün zayıflamaktadır.
Heredot, bütün bunları anlattıktan sonra, sabrı tükenen Darius’un, İskit kağanına bir atlı ile haber gönderdiğini ve “Ey garip adam, yapabileceğin başka iki şey varken neden boyuna kaçıyorsun? Eğer kendini bana karşı koyabilecek kadar güçlü sayıyorsan, ona göre davran, kaçmayı bırak, savaşa gir. Yok eğer kendini daha aşağı görüyorsan, gene boyuna yürümekten vazgeç; efendine haraç olarak toprak ve su getir, huzuruna çık” dediğini bildiriyor. Darius, İskitlerin Pers egemenliğini kabul etmesini istemektedir.
İskit kağanı ise Darius’a şu cevabı verecektir:
“İranlı! İşte benim kanaatim. Beni ne bir kimse korkutabilir ne de önünden kaçmaya zorlayabilir. Senden kaçtığım da yok. Şimdiye kadar yapmış olduğum iş, barış zamanında da yapmakta olduğumdan farklı değildir. Neden hemen savaşa girmiyorum, onu da sana açıklayayım: Bizim, ne bir kentimiz ve ne de bir dikili ağacımız var ki elden gitmesin veya yakılıp yıkılmasın diye hemen savaşa girelim. Ama siz ille de savaşmak istiyorsanız, atalarımızın mezarlarını bulun, onlara el kaldırın, o zaman görürsünüz, mezarlarımız için dövüşüyor muyuz, dövüşmüyor muyuz? Ama daha önce -ve keyfimiz istemediği sürece- sizlerle savaşmayacağız. Bu konu bu kadar… Efendilik konusuna gelince, ben sadece iki efendi tanıyorum. Tanrı’yı ve İskitlerin kraliçesini… Ve bir de haraç olarak istediğin ekmek ve su yerine sana layık olduğun şeyleri göndereceğim. Madem kendini benim efendim sayıyorsun, senin bu palavrana cevap olarak, ağla diyorum sana.”

Ayrıca İskit kağanının veya başkomutanının İskit kraliçesine bağlılıktan söz etmesi de 2527 yıl öncesinden bugünkü kadın düşmanlarına bir ders gibidir.

asıl ders, ata mezarlarına dokunulduğunda Türklerin ne yapması gerektiği üzerinedir. Siz bu bilinçten kaynaklanan güvene sahip değilseniz, ata mezarlarını rahatsız ederek, vatan toprağını terk edersiniz ancak…

Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ata-mezarlari-icin-turkler-ne-yapardi-33660yy.htm