«

»

Eyl 01

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KUTLU OLSUN

10626553_676625575754090_1212739389411610396_n (1)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ BÜTÜN ÖĞRETMENLERE KUTLU OLMASINI DİLERİM. 
Dünya üzerinde var olan mesleklerin içerisinde en kutsal ve insanlık için hayati önem taşıyan meslek hiç şüphesizdir ki öğretmenlik mesleğidir.
Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi,ayakta durabilmesi,güçlü ve müreffeh bir şekilde geleceğini garanti altına alabilmesi için kendilerini yetiştirecek ,hayata hazırlayacak eğitimcilere ve öğretmenlere ihtiyacı vardır.
Atatürk’ün işaret ettiği gibi ”Eğiticiden ,öğretmenden, yoksun bir millet henüz millet namını almak yeteneğine kavuşmamıştır” Öğretmene değer vermeyen,ona itibar etmeyen,öğretmenin önemini kavrayamayan bir millet geleceğini harap etmektedir. Zira öğretmen kendisine emanet edilen çocukları ve gençleri her türlü fedakarlıklara katlanarak aklın ve bilimin ışığında yetiştirmeye ve hayata hazırlamaya,onları ahlaklı, karakterli,kişilikli, vatanını ve milletini seven,hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip birer fert olarak topluma kazandırmaya çalışmakla ve gayret göstermekte sorumlu, önder bir şahsiyettir..
“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyen Hz. Ali’nin sözünü kendisine rehber edinen milletler başarıya hedeflenmişlerdir.
Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakar,en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” Sözü öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin önemini açıklamaktadır.
Kenan ŞAHBAZ