«

»

Oca 12

Türk Kültürüne Emek Verenler (2)

Türk Kültürüne Emek Verenler (2)

www.kenansahbaz.com

Dr. Halil Atılgan da Türklüğün değerleri için ömür tüketenlerden birisidir. O gerçekten farklı bir deha! Türk Halk Müziği‘ne adanmış koca bir ömür! Sayın Atılgan’ı başka bir zamanda genişçe sizlere tanıtacağım; ama şimdi sadece Ankara’da Millî Düşünce Merkezi‘nde 02 Aralık 2015 tarihinde verdiği “Türkülerle din ticareti” konulu –Sayın Hakan Paksoy‘un yönetimindeki-konferansından kısaca söz edeceğim.

Türkülerle din ticareti olur mu? Hem de öyle bir oluyor ki, inanın sizler gibi ben de şaşırdım! Sayın Atılgan‘ın dikkati böylesi bir sahtekârlığı ortaya çıkardı. Sayın Atılgan diyor ki: “Türkülerin müziğini alıp, dinî sözler ilâve edip, ilâhi haline getirmek hırsızlıktır“, “Perişan bir divaneyim bir Urfa türküsüdür.  Notalı. Aynur Gürkan Radyoda okurdu. Fakat bunu; ‘Ben Resule doyamadım; yaralıyım, yaralıyım. Geliyorum Efendimiz, geliyorum’ diye ilâhiye çevirmişler”, “Ve bunu ilâhi sazları olan Bender, Kudüm, Ney, Rebab, Ud gibi sazlarla değil, ‘Bateri’ ile çalıyorlar.” “TRT repertuarında onlarca türkünün bu sahtekârlarca ilâhileştirildiğini gördüm”, “Uludağlar gibi kar olan başım” türküsünü Erkan Sürmen notaya almış. Söz, Davut Sulari’nin. Ama din tüccarı bu sahtekârlar türkünün müziğiyle ‘Bilâli Habeşi’yi anlatıyorlar“, “Osman Paşa marşını, ilâhiye çevirip ‘Ben bir zata âşık oldum ismi Muhammet Mustafa’ diye peygamberimizi de sahtekârlıklarına katıyorlar”.

Sevgili okuyucu. Sayın Atılgan bir saat boyunca türkülerimizin ilâhi adı altında nasıl satışa sürüldüğünü belgeleriyle açıkladı… Ne diyelim; Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz bir ‘haramzadeler’ içinde yaşıyoruz. 

Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/dr-yasar-kalafat-ve-dr-halil-atilgan-36549yy.htm