«

»

Kas 05

VATAN HAİNLERİ YARGILANMALIDIR..

turk_ceza_kanunu_tck_madde_309_h10276

 

 

 

 

 

 

 

VATAN HAİNLERİ YARGILANMALIDIR...                                                                                                                                               www.kenansahbaz.com 

Türk Ceza Yasası’nın 302,306 ve 309. Maddeleri “Devletin güvenliğine karşı işlenen suçları” kapsamaktadır.  

302’nci madde “Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak amacına yönelik elverişli bir fiil işleyen kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir” der.

Güneydoğu Anadolu’da, valilere “operasyon yaptırmayın” talimatı vererek terör örgütünün alan hâkimiyetini ele geçirmesine elverişli durum yaratmak,

Örgütün bölgeyi silah ve mühimmat deposu haline getirerek söz konusu toprakları devlet idaresinden ayırmak için “öz yönetim” ilân etmesine kadar kılını bile kıpırdatmamak, bu madde kapsamına girer mi, girmez mi? 

306’ncı madde; “Yabancı devlet aleyhine asker toplamak”konusundadır..

Madde şöyle: “Türkiye Devleti’ni savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak şekilde, yetkisiz olarak, yabancı bir devlete karşı asker toplayan veya diğer hasmane hareketlerde bulunan kimseye beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilir.

Fiil sonucu savaş meydana gelirse faile müebbet hapis cezası verilir.

Fiil, sadece yabancı devletle siyasal ilişkileri bozacak veya Türkiye Devleti veya Türk vatandaşlarını misilleme tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak nitelikte ise faile iki yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası verilir.

Siyasal ilişki kesilir veya misilleme meydana gelirse üç yıldan on yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.”

Suriye’yi yıkmak için asker toplamak, terör örgütlerine lojistik destek vermek, binlerce TIR ile silâh göndermek gibi tutumlar yüzünden, Suruç, Ankara gibi eylemlerle Türk vatandaşlarını misilleme tehlikesi ile karşı karşıya bırakmak ve Türkiye devletinin Suriye ve Mısır gibi devletlerle ilişkilerinin kesilmesine sebep olmak, bu madde kapsamına girmez mi?

Savaş tehlikesi yok mu?

Rusya uçakları, Türkiye sınırlarını ihlâl ediyor. Bir Rus uçağı düşürülürse ne olur?

***

Daha sırada “Anayasal düzene karşı işlenen suçlar” var!

“Anayasayı ihlâl” başlıklı 309’uncu maddede “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar” deniliyor.

Amerikan çıkarları adına Suriye’ye karşı uygulanan şiddetin Türkiye’ye dönmesine yol açmak, cebir ve şiddet kullanarak ve uydurma davalarla orduyu zaafa uğratmak ve halkın sindirilmesi suretiyle Türkiye’nin Anayasal düzenini, fiili durum yaratarak değiştirmeye çalışmak, bu sırada Türkiye Cumhuriyeti tabelâlarını devlet dairelerinden indirmek, 309’uncu madde kapsamına girmez mi? 

Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/devlete-karsi-islenen-suclar-mi-dediniz-36026yy.htm