«

»

Tem 10

Yabancıya Çalışıyoruz

1-0562-044

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yabancıya Çalışıyoruz                                                                                                                                                                                                        www.kenansahbaz.com

Türkiye’de bankalarda yabancı payı, geçen seneki ve bu seneki satışlarla yüzde 50’yi geçmiştir.

Türkiye’de finans sektöründe bankacılılığın onay vermediği hiçbir yasal altyapı ve uygulama yapılmıyor. Banka ve kredi kartlarındaki tefeci faizini bile Merkez Bankası, bankaların istediği oranlarda belirliyor.

Kaldı ki, yalnız bankacılıkta değil, kârlı imalat sanayi sektörlerinde de yabancılar hakimdir. Söz gelimi otomotiv sektörü yüzde 50 yabancı kontrolündedir.

Yabancı kontrolündeki bir ekonomide, kâr transferi dışında diğer ve en önemli bir sorun, Hükümetlerin ülkenin ve halkın çıkarlarını gözeten  “Ulusal Politikaların’’engellenmesidir. Yabancılar kendi çıkarına ters düştüğü için, spekülasyona karşı önlem alınmasını istemezler. İç ve dış politikayı kendi kârlılık esasına göre etkilemeye çalışırlar. (Soros’un Açık Toplum Enstitüsü’nün dünyada ve bizde yaptığı budur.)

Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/77-milyon-yabanciya-calisiyoruz-34879yy.htm